Tomatenpoeder

Gepubliceerd op 29 juli 2019 om 18:32

Als beginnende moestuinierder maak je de nodige fouten. Mijn probleem was dat ik veel te hebberig werd en veel te veel tomatenplanten in mijn kleine moestuinbak heb gezet. Het leverde wel veel tomaten op en daar moest iets mee gedaan worden.

 

Werkwijze:

  • Snij de tomaatjes in drieën, of als je grote tomaten hebt in plakjes van een halve centimeter. Denk er wel om dat rijpe tomaten hier het meest geschikt voor zijn. Overrijpe tomaten moeten langer drogen.
  • plaats de tomatenschijfjes op roosters en droog ze in de voedseldroger of de oven.      
  • Afhankelijk van de rijpheid en dus het vochtgehalte van de tomaten kan dit tussen de 8 en 24 uur duren.
  • Droogtijden variëren ook per oven of droger. Ik heb mijn voedseldroger op 52 graden gezet. Oven op 80 graden met de deur op een kier.

Als de tomaten helemaal droog zijn kun je ze in een blender of keukenmachine tot poeder vermalen. In een goed afgesloten pot kun je dit poeder heel lang bewaren en gebruiken in bijvoorbeeld pastasauzen, of soep etc. Maar je kunt het ook mengen met bouillon en dan heb je cup a soup. Het recept voor bouillon vind je hier

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.